26. – 28. 10. 2012
každý den od 7:30
Program pro veřejnost
• Praktická ukázka rybníkářského řemesla při vlastním výlovu s odborným komentářem.
• Ukázka živých ryb chovaných v rybníce i v trofejních velikostech.
• Ukázka okrasných druhů ryb.
• Prodej živých ryb přímo z rybníka.
• Prodej rybích výrobků.
• Bohaté občerstvení včetně mnoha druhů rybích specialit.
• Bohatý doprovodný program – soutěž Rádia Petrov, atd…
Bezplatné parkování zajištěno na přilehlých pozemcích.
Informace na tel. 519 424 372, fax 519 424 243
www.rybnikarstvi-pohorelice.cz
e-mail: info@rybnikarstvi-pohorelice.cz
Bifteky ze sumce s pikantní omáčkou
suroviny:
4 porce sumce, 50 g plátků slaniny, 2 cibule, 1 lžíce nasekaného řapíkatého celeru, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce oleje, 1 dl bílého vína, 1 citrón, sůl.
Na omáčku: 1 kysaná smetana, 1 lžíce maggi, 2 lžíce silného rybího bujónu, špetka chilli, pepře a soli – vše spojíme
příprava:
Porce sumce překryjeme plátky slaniny, osolíme a pokapeme citrónem. Dáme do chladu uležet na 2 hodiny. Poté porce sumce zaprášíme moukou a zprudka opečeme na oleji do zlatova. Ryby vyjmeme a dáme na nahřáté talíře. Do výpeku přidáme zbytky pokrájené slaniny, na jemno nasekanou cibuli, celer a osmahneme. Přidáme víno, porce sumce vrátíme zpět a ještě 5 minut
pečeme do křupava.
Na talíři přelijeme pikantní omáčkou.
Podáváme s rýží.