Váhy bývají od přírody velmi zdravé. Mohou ale mít silné žaludeční problémy, zvláště pokud se přejídají. Pokud pijí příliš mnoho alkoholu, hrozí jim závažné problémy s ledvinami. Pokud to jen jde, měly by se vůbec vyhýbat konzumaci alkoholu a pokud už “musí” pít, tak by měly preferovat lehká vína a rozhodně si odpustit veškeré destiláty. V jídle by se měly vyvarovat hlavně příliš sladkých pokrmů. Pokud jsou Váhy nemocné, potřebují spoustu odpočinku a oporu svých nejbližších.
MAĎARSKÁ OKURKOVÁ POLÉVKA
300 gramů vařené rýže, 1 menší čerstvá okurka, 1 zelená a 1 červená paprika, 1 litr hovězího vývaru, zakysaná smetana
Uvařenou rýži vyklopíme na střed talíře, obložíme na kostky nakrájenou okurkou a paprikou, které jsme předtím promíchali dohromady. Vše zalijeme vývarem dobře smíchaným se smetanou.
HOVĚZÍ PLÁTEK NA JALOVICI
650 gramů zadního hovězího masa, 50 gramů slaniny, 50 gramů rostlinného tuku, 100 gramů cibule, 40 gramů hladké mouky, drcený jalovec, 5 dl vývaru nebo vody, citrónová šťáva, sůl
Nakrájené plátky masa nařízneme, naklepeme, protáhneme nudličkami slaniny, osolíme a na horkém tuku po obou stranách prudčeji opečeme. Maso vyjmeme, na tuku osmažíme nakrájenou cibulku, orestujeme zbylou slaninu, vložíme zpět maso, podlijeme troškou vývaru a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zarestujeme, přidáme jalovec, podlijeme, zakapeme citrónovou šťávou a povaříme. Do šťávy na konec dáme prohřát plátky masa a podáváme s bramborovým knedlíkem.
MRKVOVÉ SUŠENKY
150 gramů syrové nastrouhané mrkve, 250 gramů ztuženého tuku, 350 gramů polohrubé mouky, moučkový cukr
Z mouky, mrkve a tuku zpracujeme těsto, necháme v chladu odpočinout, z části těsta vyválíme středně silný plát, z kterého vykrajujeme různé tvary podle naší fantazie, klademe na nepatrně vymaštěný plech a pečeme v mírné troubě. Ještě horké obalujeme v cukru.