Štíři se obvykle těší velmi slušnému zdraví, mohou pracovat bez odpočinku, jídla a pití. Pokud ale o sobě občas tvrdí, že jsou nemocní, tak to je stoprocentně pravda. Není však snadné je léčit, protože oni sami si myslí, že nejlépe vědí, jak by měli být léčeni. Protože mívají sklony k onemocněním střev a zažívacího ústrojí, neuškodí jim stravovat se lehce a racionálně. Nesvědčí jim příliš tučné maso a hodně husté omáčky. Také by si měli dávat větší pozor na hodně pikantní jídla, která mohou poškodit jejich citlivý zažívací systém.
BUJABÉZA
2 litry vody, 1 kilogram mořských ryb (spíše s tužším masem), půl langusty (mohou být i krevety nebo račí ocásky), 1/10 litru oleje, 2 stroužky česneku, 1/8 litru bílého vína, 2 středně velká rajčata, pepř, sůl, šafrán, 1 bobkový list, trocha fenyklu, 50 gramů cibule, 2 pórky, kolečko citrónu
V kastrolu nahřejeme olej, přidáme jemně nasekanou cibuli a pórek, přidáme očištěnou, omytou a rozpůlenou langustu a vše rychle osmahneme. Přidáme očištěné, na větší kousky nakrájené rybí maso, opět trochu osmahneme, zalijeme vínem a vodou, osolíme, opepříme, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, jemně rozsekaný česnek, bobkový list, fenykl, šafrán, kolečko citrónu, přivedeme do varu a vaříme asi čtvrt hodiny. Hotovou polévku procedíme a nalijeme na krajíčky bílého chleba, které jsme narovnali do misky. Uvařené rybí maso z langusty nakrájíme na menší kousky a vložíme do polévky. Můžeme také upravit rybí maso zvlášť na mísu a ozdobit hlávkovým salátem.
HOVĚZÍ PEČENĚ SE ŽAMPIÓNY
600 gramů zadního hovězího masa, sůl, několik zrnek pepře, 80 gramů slaniny, 60 gramů šunky, 200 gramů žampiónů, šálek bílého vína, 1 dl smetany, lžíce hladké mouky, 5 dl vývaru z masoxu
Maso opečeme po všech stranách na slanině nakrájené na kostičky, osolíme, přidáme koření, na plátky nakrájené žampiony, podlijeme vývarem a dusíme pod poklicí. Pak nádobu vložíme do trouby a za občasného zalévání šťávou a podlévání vývarem upečeme maso doměkka. Pak maso vyjmeme a naporcujeme. Ze šťávy vyndáme celý pepř, přidáme na kostičky nakrájenou šunku, zalijeme vínem, smetanou rozmíchanou s moukou a dobře povaříme.
KARAMELOVÉ ŘEZY
200 gramů Hery, 150 gramů cukru, 2 lžičky kakaa, 5 žloutků, 120 gramů mletých lískových ořechů, 5 lžic hladké mouky, 3/4 kypřícího prášku, sníh z 5 bílků, Salko, máslo, čokoládová poleva
Připravíme si karamel z plechovky salka, kterou vaříme celou ponořenou do vody asi 2 hodiny. Po vychladnutí přelijeme karamel do mísy, přidáme máslo a třeme do hladka. Heru, cukr, kakao a žloutky utřeme do pěny. Pak přidáme oříšky, hladkou mouku, prášek do pečiva a sníh z bílků a vše rozmícháme na těsto. To nalijeme na plech a upečeme. Poté ho polijeme karamelem a nakonec po ztuhnutí čokoládovou polevou. Vychladlý plech rozkrájíme na trojúhelníčky nožem namočeným v teplé vodě.