Panny trpí nejčastěji na nervové nebo vnitřní choroby, které jsou způsobeny častou náladovostí u lidí v tomto znamení. Také by si Panny měly dávat pozor na trávicí trakt. Jejich potíže jsou často způsobeny tím, že berou spoustu věcí příliš tragicky, a tak je pro ně nejlepším lékem humor a nadsázka. Vzhledem k tomu by měl jejich jídelníček obsahovat hlavně lehká jídla, nemělo by se v něm vyskytovat příliš mnoho ostrého koření a tmavého masa.
MAĎARSKÁ OKURKOVÁ POLÉVKA
300 gramů vařené rýže, 1 menší čerstvá okurka, 1 zelená a 1 červená paprika, 1 litr hovězího vývaru, zakysaná smetana
Uvařenou rýži vyklopíme na střed talíře, obložíme na kostky nakrájenou okurkou a paprikou, které jsme předtím promíchali dohromady. Vše zalijeme vývarem dobře smíchaným se smetanou.
SALÁT Z VAŘENÉ RYBY
300 gramů vařené ryby, 80 gramů vařené mrkve, 60 gramů vařeného celeru, 3 sterilované okurky, pepř, sůl, 1 majolka, 1 bílý jogurt, 1 lžička worcestrové omáčky
Nakrájenou vařenou rybu, mrkev, celer a okurky promícháme, pokapeme worcestrovou omáčkou, smícháme s majolkou a jogurtem, osolíme, opepříme a dáme do ledničky vychladit.
KUŘECÍ PLÁTKY S MEDOVOU KRUSTOU
8 kuřecích plátků, 150 gramů jogurtu, 1/2 lžičky zázvoru, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky skořice a soli, mletý hřebíček, kardamon, 100 gramů mletých mandlí, 2 lžíce másla, lžička medu, 4 lžíce vody, 150 gramů zakysané smetany
Jogurt se zázvorem, česnekem, skořicí, hřebíčkem, solí a mandlemi umixujeme na hladkou kaši. Plátky naskládáme do vymazané ohnivzdorné misky a potřeme kaší. Ohřejeme máslo s medem, pokapeme kuřecí plátky a nepřikryté necháme hodinu odpočinout. Plátky 15 minut dopékáme v troubě (na 225 stupňů), přikryjeme fólií a dalších 5 minut dopečeme. Výpek zředíme vodou, vmícháme zakysanou smetanu. Omáčku dochutíme solí, pepřem, cukrem a podáváme odděleně